Vattenflaskor är både praktiska, smidiga och miljövänliga. Genom att använda vattenflaskor och bära med oss vatten hemifrån minskar inköpet av färdigtappat vatten på flaska.

Detta är bra både för ens egen ekonomi men framförallt för miljön. Det finns vattenflaskor i många olika material och prisklasser. Det går dessutom att trycka upp vattenflaskor med en klubblogo eller företagslogo för att dela ut som marknadsföring.

En flaska för alla tillfällen

Vattenflaskor finns i många olika modeller, former och färger. Det kan vara bra att se till modell och material beroende på vad man vill ha vattenflaskan till, men i regel fungerar en och samma flaska till alla tillfällen.

Sportflaskor går lika bra som en vattenflaska i rostfritt stål både på idrotten och till utflykten, och samma sak med stålflaskorna. En vattenflaska är också uppskattat som present eller gåva på jobbet, under event och idrottsevenemang eller i en förening.

Bidra till en bättre miljö

Genom att använda en och samma vattenflaska ofta bidar man till en bättre miljö på fler än ett sätt. En vattenflaska går att använda i många år innan den blir dålig eller går sönder, vilket såklart är bra för miljön.

För att verkligen värna om miljön så välj en flaska i aluminium eller rostfritt stål eftersom det är mer hållbart både i längden och för miljön. Det finns också plastflaskor tillverkade av nedbrytbar plast som är ett bättre alternativ om man inte vill ha en flaska i stål.

Att köpa färdiga flaskor med vatten i butik är extremt onödigt när det i Sverige finns drickfärdigt vatten direkt i kranen. Det slösar på vattnet och innebär onödig produktion samt långa transportsträckor för något som vi kan få gratis hemma.

Därför är det mycket bättre att köpa en tom vattenflaska en gång och sedan fylla på den och alltid ha den med sig.